Bevrijdingsweekend in Lillo

Het weekend van 10 en 11 november staat in Lillo Fort alles in het teken van de bevrijding van WOI. Zo organiseert het Vrijetijdscentrum De Schelde op zaterdag 10 november Papiertheater Bruno. En  kan men de bevrijding vieren op een nostalgische kermis. Op zondag 11 november gaat er een cava concert door in de kerk van Lillo. Het optreden wordt verzorgt door het Paul Rans Ensemble. Voor meer informatie kunt u terecht op www.vrijetijdscentrumdeschelde.be/bevrijdingsweekend. Tijdens dit weekend is het Poldermuseum op zaterdag en zondag geopend van 13:00 tot 18:00. Het is het laatste weekend dat u de tentoonstelling “Marten Melsen en de Groote Oorlog” kunt bezoeken. Op zondag 11 november kan dit een onder leiding van Jan Melsen, kleinzoon en samensteller van de tentoonstelling. De rondleidingen door Jan gaan door om 14:00 en 16:00 (vooraf inschrijven via secretariaatpoldermuseum@gmail.com).

Nog in het kader van de 100e verjaardag van het einde van WOI blikt het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo terug op deze bewogen periode met de buitententoonstelling “Pad naar bevrijding”. Heldhaftige, verdrietige en bewonderenswaardige verhalen van inwoners die het navertellen waard zijn. Allen droegen ze bij aan de weg naar de bevrijding van (een) vluchteling(en), hun dorp en land. U kan de tentoonstelling vanaf 4 augustus tot en met 11 november bewonderen op verschillende locaties in het district. Voor meer informatie : www.vrijetijdscentrumdeschelde.be/padnaarbevrijding.

Afbeelding bovenaan : “Kermis aan de molen” te Berendrecht door Marten Melsen (VZW Marten Melsen).