Het Poldermuseum op dag 2 van Lillo Boekendorp

Op zondag 11 augustus vindt te Lillo de tweede dag van Lillo Boekendorp plaats. Vanaf 14 uur is Stakke Wanne te gast in het Poldermuseum. De figuur Stakke Wanne is wereldwijd gekend in de Antwerpse Polder door zijn twee wekelijkse bijdragen in De Polder. Peter Hendrickx, alias Stakke Wanne, schrijft het liefst; maar op 11 augustus spreekt hij! Tijdens Lillo boekendorp doet hij een greep uit zijn korf Stakke Wannes en diept daar verhalen over geloof en bijgeloof uit op, over kerken en kermissen, grote en kleine Klossen en nieuwjaarkezoetezingen. Voor wie niet genoeg kan krijgen van Polderse verhalen en anekdotes : afspraak op 11 augustus vanaf 14 uur in de bakkerij van het Poldermuseum.

In de tuin van het Poldermuseum geeft Blidscap demonstraties van ambachten, waaronder spinnen, weven en kantklossen; en in het café van het Poldermuseum kunt u terecht voor de lekkere bieren van brouwerij CyDraLe uit Zandvliet. Ze brengen zeker voldoende Grote Klos mee.

Naast Dewaterbus vaart op 11 augustus ook een extra veer tussen Doel en Lillo.