Pers

Pers

Persbericht 6 april 2019

Het is zover. Op zondag 21 april heropent in Lillo het Poldermuseum. Tijd voor een langverwachte tijdreis! De nostalgie druipt in het Poldermuseum nu nóg intenser van de muren, want het polderpaleis pakt uit met tal van nieuwe smaakmakers. 

Volledig volgens de tijdsgeest ingerichte woonkamers, winkeltjes en herbergen met alleen authentieke voorwerpen van het Poldermuseum flitsen je terug naar de goede oude tijd, toen alles beter was.

Van 21 april tot en met 27 oktober is het Poldermuseum alle zondagen en nationale feestdagen geopend tussen 13 uur en 18 uur (laatste toegang 17 uur). Verder kunnen groepen dagelijks het Poldermuseum bezoeken. Voor informatie en boekingen : 0477/61.84.67 of secretariaatpoldermuseum@gmail.com.

De thematentoonstelling samengesteld door de Koninklijke Heemkundige Kring van de Antwerpse Polder draagt dit jaar de naam « De Kerk van Berendrecht ».

Verder pakt het Poldermuseum uit met een tijdelijke tentoonstelling van werken van kunstenaar François Van Nietvelt genaamd « 7 Beelden ». De werken zijn te bewonderen van april tot oktober.

Daarnaast zijn er weer andere kamers vernieuwd. De nostalgie hangt er nog steeds, maar dankzij vele nieuwe stukken en getuigenissen is die nu nóg levendiger. Wie het museum bezoekt, waant zich weer helemaal in de (verdwenen) polderdorpen. Voor nog meer informatie kunt u terecht op www.poldermuseum-lillo.be.