Collectie

Reeds meer dan vijftig jaar worden allerhande gebruiksvoorwerpen, kunstwerken, meubels en werktuigen verzameld die een uniek sfeerbeeld scheppen van het leven in de Antwerpse Polder in de vorige eeuw. De oprichters, zowel als de medewerkers van het museum, werden gedreven door een ware passie om het verleden levendig te houden. Dit komt tot uiting bij een bezoek aan het museum.

Wat heeft het museum te bieden : interieurs uit vroegere tijden, het klaslokaal van weleer, herinneringen aan WOI en WOII, het dorpswinkeltje (nostalgie ten top), de dorpsherberg, de originele bakkersoven om beschuiten te bakken, gebruiksvoorwerpen uit de zovele beroepen, herinneringen aan de Zandvlietse kunstschilders Nicasius De Keyser en Albert De Vree,  de douane activiteiten, de overstromingen van 1953, geloof en bijgeloof, het kapsalon, documenten, archiefstukken, doodsprentjes en zoveel meer.

Een schatkamer aan nostalgie, als het ware “de ziel” van de Polder. En de verzameling wordt nog regelmatig aangevuld als gevolg van de vele schenkingen. Zij die oude gebruiksvoorwerpen, documenten, foto’s, archiefstukken, doodsbrieven, bidprentjes, enz. willen bewaard zien voor het nageslacht kunnen deze schenken aan het Poldermuseum. De raad van bestuur is er u dankbaar voor.

tulpen geloof  diamant de-verdwenen-dorpen  de-bakkerij