Poldermuseumshop

Breughel glas, 12 Euro per glas

Breughel glas 38 cl voor 12 Euro

Flessenopener Grote Klos, 5 Euro per stuk

Flessenopener Grote Klos voor 5 Euro.

T-shirt Polderen, 25 Euro per stuk

Naar aanleiding van het zestig jarig bestaan van het Poldermuseum worden er T-shirts te koop aangeboden. De T-shirts kosten 25 Euro en zijn verkrijgbaar in de maten small, medium, large, XL, XXL en 3XL (nieuw). De T-shirts kunnen aangekocht worden tijdens de openingsuren van het Poldermuseum of kunnen besteld worden via secretariaatpoldermuseum@gmail.com. Opgelet : het bedrag van 25 Euro is zonder eventuele verzendingskosten. 

Tripel “Grote Klos”, 3,00 Euro per flesje

In 2019 lanceerden we in samenwerking met brouwerij CyDraLe een nieuw streekbier. De tripel werd genoemd naar Petrus “Grote Klos” Van Uffelen. Het eerste brouwsel was een gigantisch succes. Dit was op een half jaar helemaal uitverkocht. Maar er is een nieuwe voorraad.

Bestellen kan via secretariaatpoldermuseum@gmail.com. 3 Euro per flesje. Voor leveringen in de streek (Zandvliet, Berendrecht, Lillo, Stabroek, Hoevenen, Ekeren, Kapellen) wordt er 2 Euro gerekend. Voor verdere leveringen dient een ander tarief afgesproken te worden. Na overschrijving op het rekeningnummer van het Poldermuseum wordt de “Grote Klos” bij u thuis geleverd. Zo steunt u het Poldermuseum. Waarvoor onze oprechte dank.

Boeken

De cirkel is rond / The full circle, 25 Euro / leden Polderheem en Vrienden Poldermuseum : 20 Euro

Pandora Editeur

Danny Deckers, Joost Houtman
HB, 260 x 240 mm, 224 p, throughout colour illustrations
E/ NL edition

ISBN: 9789053254769 (HB – E/ NL)

Het polderdorp Oorderen verdween in 1966. Het dorp betaalde de tol voor de groei van de Antwerpse haven. Plant 2 van General Motors kwam in de plaats. Waar ooit de boerderij van Marcel Aertssen stond zouden tot in 2010 meer dan 13 miljoen wagens geassembleerd worden. En wat met Marcel? Die vond zichzelf heruit en startte een bedrijf, Grondwerken Aertssen. Nu is dat bedrijf een internationale industriële duizendpoot geworden en wordt de Aertssen Group geleid door de tweede en derde generatie. Wil nu toch het toeval dat uitgerekend dit bedrijf in 2020 startte met de hele ontmanteling van de voormalige fabriek van General Motors, jawel, dezelfde autofabriek! En zo is de cirkel rond. Jezelf altijd maar opnieuw durven heruitvinden, daar draait het om! Van polder-boerderij over auto-assemblagefabriek tot de site die klaargemaakt wordt voor de toekomst. Dit mooi geïllustreerd werk is een grote aanrader.

VERLAAGDE PRIJS!

Singelberg. Het kasteel & het land van Beveren, 8 auteurs, 2007, 270 p, 15 Euro / leden Polderheem en Vrienden Poldermuseum : 10 Euro

De geschiedenis van het voormalige Singelbergkasteel en van het landschap. Een rijk geïllustreerd boek over de streek van Beveren met aandacht voor archeologie, landschapsgeschiedenis en streeklegendes.

VERLAAGDE PRIJS!

Doel. Polderdorp & omgeving, 5 auteurs, 2015, 270 p, 15 Euro / leden Polderheem en Vrienden Poldermuseum : 10 Euro

In Doel, polderdorp en omgeving wordt de rijke geschiedenis van de linkerpolderoever geschetst, van de 13e eeuw tot vandaag, met aandacht voor de geografische, sociale, culturele en historische aspecten van het polderdorp en zijn omgeving. In een apart luik wordt dieper ingegaan op de problematiek van Doel vandaag en op zijn toekomst. Doel, polderdorp en omgeving is rijkelijk geïllustreerd met historische kaarten, archieffoto’s, luchtbeelden en hedendaagse fotografie.

Postkaarten Lillo, 0,50 Euro per stuk

DVD Poldermuseum, 7 Euro per stuk

De DVD geeft de evolutie weer over het ontstaan van het Poldermuseum en het verdwijnen van de polderdorpen Oosterweel, Oorderen, Wilmarsdonk en het grootste deel van Lillo. De fragmenten zijn ter beschikking gesteld door Albert De Vree en zijn afkomstig uit de film “Van poldersloot tot wereldhaven”.

Hoe bestellen?

De T-shirts, glas, flessenopener, boeken, postkaarten en DVD zijn te koop bij Frans Yzermans via telefoon +32 (0)3 664 30 98.

In deze prijzen zijn de eventuele verzendingskosten niet inbegrepen. Ze zijn afhankelijk van gewicht en aantal. Contacteer daarom Frans Yzermans voor uw bestelling. Vervolgens kan de betaling gebeuren op rekeningnummer BE69 9730 1394 3378 van het Poldermuseum, Antwerpsesteenweg 49, 2940 Hoevenen.