Pers

In de laatste openingsmaand voor de wintersluiting is het Poldermuseum elke zondag geopend van 13u00 tot 18u00 (laatste toegang 17u00). Ook op woensdag 1 november is het museum voor een laatste maal geopend tussen 13u00 en 18u00.

Zondag 1 oktober kunt u in Lillo terecht voor het Scheldefestival. Op deze 1 oktober is het Poldermuseum doorlopend geopend vanaf 9u00 tot 18u00. Voor alle informatie ivm dit festival kunt u terecht op www.vrijetijdscentrumdeschelde.be/scheldefestivallillo

Ter gelegenheid van 60 jaar Poldermuseum in Lillo is er een tijdelijke tentoonstelling over de belangrijkste gebeurtenissen uit deze 60 jaar. Verder is er een overzicht over de evolutie dat het museum heeft ondergaan gedurende deze zes decennia.

Voor de kinderen is er een leuke zoekwedstrijd doorheen het Poldermuseum. Op het einde van de zoektocht volgt er een verrassing uit de schatkist van POL.

Groepen kunnen dagelijks het Poldermuseum bezoeken. Voor informatie en boekingen : 0485/61.48.32 of boekingenpoldermuseum@gmail.com.

De thematentoonstelling samengesteld door de Koninklijke Heemkundige Kring van de Antwerpse Polder draagt dit jaar de naam « Polderschetsen André Gailliaerde ».

Daarnaast zijn er weer andere kamers vernieuwd. De nostalgie hangt er nog steeds, maar dankzij vele nieuwe stukken en getuigenissen is die nu nóg levendiger. Wie het museum bezoekt, waant zich weer helemaal in de (verdwenen) polderdorpen. Voor nog meer informatie kunt u terecht op www.poldermuseum-lillo.be.